Imagination PowerVR SDK Blog

Ubuntu 10.04 LTS POWERVR notwork


#1

Hi, i’m using Ubuntu 10.04 LTS x86, i can’t get powerVR working, simply nothing happens, when  i run a demo or proyect, anything linked to (libGLESv2.so&&libEGL.so) just don’t work, even a program like:

int main(){ cout << “LOL” << endl; } 

Don’t display anything, without linking it prints “LOL”, i don’t understand why, nothing, not even a EGL FAIL
message, NOTHING!, the ldd:

  camus@camus-desktop:~/Programming/Libs/SDKPackage/Binaries/X11/Demos/ChameleonMan$ ldd      OGLES2ChameleonMan
    linux-gate.so.1 =>  (0x00fd7000)
    libEGL.so => /home/camus/Programming/Libs/SDKPackage/Builds/OGLES2/LinuxPC/Lib/libEGL.so (0x00bef000)
    libGLESv2.so => /home/camus/Programming/Libs/SDKPackage/Builds/OGLES2/LinuxPC/Lib/libGLESv2.so (0x00909000)
    libX11.so.6 => /usr/lib/libX11.so.6 (0x00110000)
    libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0x008f7000)
    libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0x006a9000)
    libm.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libm.so.6 (0x0022d000)
    libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0x00253000)
    libc.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 (0x00272000)
    librt.so.1 => /lib/tls/i686/cmov/librt.so.1 (0x003cc000)
    libpthread.so.0 => /lib/tls/i686/cmov/libpthread.so.0 (0x003d5000)
    libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0x00f25000)
    libXcursor.so.1 => /usr/lib/libXcursor.so.1 (0x00be2000)
    libXrandr.so.2 => /usr/lib/libXrandr.so.2 (0x00854000)
    libXrender.so.1 => /usr/lib/libXrender.so.1 (0x0049b000)
    libpng12.so.0 => /lib/libpng12.so.0 (0x0052a000)
    libjpeg.so.62 => /usr/lib/libjpeg.so.62 (0x00bbd000)
    libtiff.so.3 => /usr/lib/libtiff.so.3 (0x003ee000)
    libxcb.so.1 => /usr/lib/libxcb.so.1 (0x00449000)
    libdl.so.2 => /lib/tls/i686/cmov/libdl.so.2 (0x00f99000)
    /lib/ld-linux.so.2 (0x00622000)
    libXfixes.so.3 => /usr/lib/libXfixes.so.3 (0x004bf000)
    libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0x00b90000)
    libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0x0081a000)

I do have libglut3-dev  libglew-dev and glew-utils… Normal Opengl works great, disabling compiz didn’t work… I have the lastest drivers from NVidia (gtx275), i don’t know what to do Cry

Thanks!


#2

When you run it through GDB , is there any exit code or error code given ?