Imagination PowerVR SDK Blog

Problem with PVRGeoPOD

pvrgeopod

#1

Hi,


When exporting from 3d Max 9 with the following options:





Export geometry


Export splines


Export Materials


Coordinate system: OpenGL





Normals


Vertex colours


Mapping channels


    Flip V (TexCoord)





Interleave vectors


Primitive type: Triangle list


    Indexed





Colour: float





doesn’t export vertex colors correctly. The red color is 0. Has anyone else noticed that?





Thanks


#2

Hello again,
There’s another error. When exporting models with undersocre in their node names they became the same name but without undersocre. It’s different if you use collada2pod. Is there a new version or something I can use?

thanks


#3
Hi,

 

MALH wrote:

Hi,
When exporting from 3d Max 9 with the following options:

...

Colour: float

doesn't export vertex colors correctly. The red color is 0. Has anyone else noticed that?

Thanks

 

I haven't been able to reproduce that here using Max 7,8 and 2008 (I currently don't have a copy of 9). Does the same thing happen if you use ARGB?

 

Quote:

There's another error. When exporting models with undersocre in their node names they became the same name but without undersocre. It's different if you use collada2pod. Is there a new version or something I can use?

 

This was also recently pointed out by another forum user (https://www.imgtec.com/forum/forum_posts.asp?TID=519) and an update is available from https://www.imgtec.com/powervr/insider/powervr-pvrgeopod.asp.

 

Thanks,

 

Scott

#4

Yes.I also check it…Still same problem in newer version of pvrgeopod.That means the colors vertex not exported even as ARGB in 3d studio max 9. when I draw the object(export from 3d studio max) in phone screen, object draw as a white color not the same color which drawn in max…

 

can anyone fix this?

 

Thanks

Rassall